Biografie

_DSC0474 como objeto inteligente-1

298945_517948998225193_230336914_n

Nu sunt artist, actor şi nici regizor, sunt un tânăr ce s-a născut într-o familie modestă, un tânăr ce a crescut la ţară până la vârsta de 12 ani, un tânăr ce iubeşte arta şi doreşte ca prin ceea ce face să transmită câte un fior plăcut celor ce intenţionat sau din întâmplare au contact cu proiectele mele.

Nu contează pentru ce filmez, cu ce echipă filmez, câte ore muncesc; pot munci zile întregi fără a dormi, fără pauză (spun asta pentru că anul trecut am muncit 48 de ore fără nicio pauză de somn). Nu contează dacă sunt obosit, dacă mi-e rău, nu există nimic care să mă împedice să muncesc, pentru că o fac cu drag; pentru mine contează mai mult proiectele în care sunt implicat decât oboseala, cearcănele, ridurile…

Iubesc oamenii, îi iubesc pe cei care luptă pentru visurile lor, iubesc oamenii cu discapacităţi care sunt optimişti şi chiar mai muncitori decât noi, cei fără probleme de sănătate; îi iubesc pe cei ce-au ajuns departe fără niciun ajutor, fără a face compromisuri cu scopul de a fi băgaţi în seamă de presă sau de a primi un rol într-o producţie… Cuvintele de laudă pentru oamenii cinstiţi ar putea continua…

M-am născut într-o zi de iarnă, cu o zi înainte să vină Moş Crăciun. Eu am fost cadoul de Crăciun pentru familia mea. Pe 23 decembrie părinţii mei mi-au auzit pentru prima dată plânsetul în oraşul Piatra-Neamţ, dar am copilărit în comuna Borleşti, judeţul Neamţ, un sat plin de frumuseţe, plin de amintiri, unde merg de fiecare dată când reuşesc.

Am plecat în Spania la părinţii mei când aveam aproape 13 ani. Am terminat acolo liceul. Deşi la început visam să devin profesor de sport sau bucătar, prin clasa a III-a mi-am dat seama că adevăratul meu vis este acela de a deveni actor, deoarece mereu îi făceam pe cei din jurul meu să râdă (astfel, am câştigat simpatia multora, printre care şi a profesorilor) În 2008 visul meu a început să prindă contur: m-am înscris în grupul de teatru “Fem Teatre”. Am fost parte a acestui grup timp de doi ani, timp în care am jucat în două piese de teatru care s-au bucurat de mult succes. După aceşti doi ani am mers ca actor voluntar la “Teatrul Ganyotes” din Tarragona, unde erau şi 30 de actori cu diferite dizabilităţi, dar din cauza faptului că nu era aproape de casă şi făceam naveta, am renunţat după cinci luni.

Din păcate, nu am mai colaborat cu alte teatre, însă am filmat pentru un scurt-metraj în 2012, am colaborat la emisiunea “Plasa de stele” de la Antena 1, unde am avut onoarea de a filma alături de Stela Popescu, de Alexandru Arşinel şi de membrii trupei Alb-Negru. De asemenea, am filmat în diverse spoturi publicitare, dintre care l-aş aminti pe cel din 2012 pentru Playstation, având drept destinaţie America Latină. Tot în 2012 am avut parte de o experienţă plăcută ce a constat într-un spectacol susţinut pentru românii din Catalunya, iar cel mai mult m-am bucurat atunci când am avut ocazia să filmez alături de Elijah Wood.

Însă 2013 este anul care mi-a adus până acum cea mai mare satisfacţie: am avut ocazia de a apărea în videoclipul piesei A.M.A. al trupei britanice Maps, videoclip ce a fost apreciat de presa din Europa şi mi-am început activitatea ca regizor. În această ultimă privinţă ţin să menţionez scurt-metrajele “La Decision” şi “Beuren”, un spot publicitar pentru un concurs organizat de Nespresso şi fotografia publicitară pentru concursul organizat de Mombasa. În mai-iunie am fost invitat la Festivalul Internaţional Propatria “Giovani Talenti Rumeni” de la Roma unde am ţinut un spectacol de pantomimă şi unde am cunoscut alţi tineri români cu aceeaşi atracţie faţă de artă ca şi mine, iar cu o parte dintre ei am legat prietenii frumoase. Din septembrie sunt parte a şcolii de teatru “T de Teatro” Reus. În plus, am şi alte proiecte începute, despre care însă nu pot da detalii încă.

Pe lângă actorie, sunt atras şi de fotografie şi de presa scrisă: am fost colaborator la ziarul online bistriţean “Cronica BN”, iar din februarie 2012 cronicar la ziarul NovaConca, un ziar local din Montblanc (unde locuiesc).
Pentru moment, nu îmi doresc decât să duc la bun sfârşit proiectele începute pentru a le putea oferi cât mai repede publicului interesat.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Biografie&8221;

 1. Felicitari Emanuel,si multa sanatate iti doresc.Vad ca va loviti si acolo in Spania de aceeas birocratie ca aici in Romania.Esti un tanar talentat si ambitios.Nu te lasa prada dezamagirilor si depresiei fiindca sunt boli grave,care te vor afecta si e mare pacat.Regret din suflet ca nu te pot ajuta cumva material(de2luni nu am job si am si 2 fete in intretinere)mi-e greu,dar te pot ajuta sufleteste,cu o incurajare.Nu te lasa prada disperarii.Eu am cunoscut Disperarea,Desnadejdea,Descurajarea si toate m-au dus la DEPRESIE,care e Groaznica.Fereasca D-zeu sa o cunosti.Feteste-te de ea si ai grija tu de tine ca altcineva nu va avea,indiferent cat de apropiat crezi ca iti este.Eu aflu chestiile aste in fiecare zi a vietii mele si prima data am aflat-o cand am fost internata in spitel dar nu am dat atentie.Asta pana anul trecut,cand am fost din nou internata si mi-a spus chestia asta d-na dr.”ai grija de tine,fiindca numai asa -i poti ajuta pe cei dragi,nu le vei fi o povara si te vei ajuta si pe tine ,fiindca nu are cine sa te ajute”Atunci nu am inteles ,eram prea bolnav,trista ,disperata ca sa pot intelege.Miam revenit cu gru si zi de zi ii dau dreptate d-nei dr.Nu te poate ajuta nimeni,decat tu insuti.Sa ai taria necesara sa lupti,si poate material ,dca ai noroc sa te ajute cineva,m-as mira.Lumea in care traim e rea si egoista.Dar …rar de tot…mai intalnesti si OAMENI intr-adevar o specie pe cale de disparitie,care te pot remonta prin cateva cuvinte,printr-o incurajare,print-un imbold.Te felicit Emanuel!!!Si ma inclin in fata ta!!!…Itidoresc din suflet sa fii EGOIST si sa ai grija de tine.E minunat,fiindca nu o sa fie altcineva care sa aibe grija de tine.Numai daca esti foarte norocos,ceeace iti doresc din suflet.Eu nu am fost,dar m-am consolat cu ideea.Te pup pe suflet.Cu drag VIKI.ROMANIA,RM-VALCEA

  1. Sarut mana dna, Victoria!

   Va multumesc din suflet pentru acest minunat comentariu… Niciodata nu m-am asteptat ca sa primesc astfel de mesaje, azi intrand pe blog si-am vazut ca cineva mi-a lasat un mesaj am ramas putin surprins. Am citit cu mare atentie fiecare cuvant si aveti mare dreptate in tot ce mi-ati marturisit.

   Nu este cazul sa va inclinati in fata mea, cred ca e de datoria mea sa ma inclin in fata dvs, pentru ca v-ati furat din timpul dvs pentru a-mi scrie si a ma incuraja!

   Va doresc din suflet tot binele din lume, multa sanatate, fericire, dragoste, spor si sa va bucurati alaturi de copii dvs si de familia!

   Va imbratisez cu drag!

   Cu mult drag si stima,
   EMANUEL MUNTEANU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s