Campania „O noua casa pentru familia Vieru”

Blogul „Simple Ganduri”, alaturi de Emanuel Munteanu, a inceput de astazi sa sustina campania „O noua casa pentru familia Vieru”. Aceasta este formata din 10 membri: mama si 9 copii, tatal fiind decedat. Poate multi dintre cei care vor citit acest articol vor spune ca e criza, ca nu este unica familie din Romania cu aceasta problema. Aveti dreptate, dar daca donam un 1 euro pentru aceasta cauza, cred ca am putea ajuta multe familii.
Incepand de azi, ne vom ocupa de cazul familiei Vieru din satul Mastacan (comuna Borlesti, Neamt).

Acum cinci ani, Lenuța, mama copiilor, a hotărât că e cazul să pună capăt neînțelegerilor cu tatăl copiilor și să plece din Iași. A venit la o soră de-a ei din satul Șovoaia, comuna Borlești. Era singurul loc unde putea merge. Sora ei era maică și împărțea o locuință cu o altă maică. Au stat acolo doi ani. În timpul acesta, tatăl i-a vizitat pe copii, dar nu de multe ori, pentru că a murit la scurt timp, electrocutat. După nenorocirea petrecută tatălui, o alta avea să pândească la ușă. Cealaltă maică își făcuse un plan, se pare, de a o interna pe mamă într-un sanatoriu, iar copiii să îi ia în plasament, în acest fel beneficiind de avantajul financiar. Cum nu i-a reușit planul, n-a mai fost de acord să-i primească și toată familia a trebuit să se mute.

A intervenit primăria, prin Cristina Staicu, care s-a atașat foarte mult de acești copii și le-a căutat o locuință. Le-a găsit una, i-a primit cineva care era plecat în străinătate. Au stat trei ani acolo, deși învoiala era pentru un an. Acum proprietarii vor să renoveze locuința și… familia trebuie să se mute. Din iulie s-au mutat în Ruseni, într-o casă în care au stat cândva alte maici. Nu vor sta mult nici aici pentru că proprietarii au primit un preț bun să vândă casa. Și trebuie să plece. Din nou. Copiii au muncit foarte mult ca să facă spațiul de la Ruseni locuibil. Au lipit pereții, au văruit, nu erau condițiile cele mai bune, dar erau mulțumiți că aveau un acoperiș deasupra capului.

O nouă viață cu ajutorul oamenilor buni

„Acum le-am găsit o locuință la Mastacăn, unde vor 6.000 de euro ca să vândă. Îi primește să se mute acolo până se strâng banii. Dar vor toți banii o dată, la perfectarea actelor de vânzare-cumpărare. Ne temem să nu pățim ca la Ruseni, să se răzgândească „, spune Cristina Staicu. La Mastacăn, casa n-a fost locuită de mulți ani. Proprietarii sunt decedați, iar fiicele, care vor să vândă, sunt plecate în străinătate. Copiii sunt în plin proces de mutare. Ar vrea să termine de văruit, de reparat dușumelele și acoperișul și de mutat lucrurile până la începerea școlii. Se duc la curățenie prin rotație cu mama lor, iar unul „dintre cei mari” rămâne acasă să aibă grijă de cei mici. Anul acesta încep și mezinii de 6 ani școala.

Toți învață bine, sunt copii cuminți și care vor să realizeze ceva în viitor. Sunt trei perechi de gemeni. De 6, de 11 și de 15 ani. Teodora și Vasile merg anul acesta în clasa a IX-a, la Cartianu. Costel este în clasa a XI-a la Economic. Cătălina este în clasa a XII-a, tot la Cartianu, dar ea stă la cămin de anul trecut. Ilie are 13 ani și el este cel care se ocupă cel mai mult de animale. El este foarte încântat de casa de la Mastacăn pentru că „are sobe și este mai mare, am putea ține și o vacă”.

Toți sunt copii gospodari și învățați de mici cu greul. Au iepuri, găini, pui, gâște. Le plac animalele. Vasile face niște gogoși grozave pentru frații lui. Ar vrea să urmeze o carieră în turism cândva. Își împrumută hainele unul, altuia, iar în afară de cei mici toți fac mâncare. Sunt foarte uniți, iar greul i-a învățat că familia este cea mai importantă. După toate prin câte au trecut, toți sunt optimiști și văd raza de lumină. Ca orice copii, și-ar dori un calculator, rechizite pentru școală și ceva haine pentru începutul de an școlar. Primăria Borlești a deschis un cont la C.E.C. pentru ei, iar primii pași au fost deja făcuți. S-au strâns bani cu ajutorul preotului de la parohia Mastacăn II, care-și dorește să-i vadă la casa lor, că-s copii buni și merg la biserică. Și consilierii primăriei și-au donat indemnizațiile de consilier pe luna trecută. Pentru ca aceasta să fie ultima dată când acești copii se vor muta, mai au nevoie de bani însă. Au nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet darnic pentru a duce o viață liniștită.

(http://mesagerulneamt.ro/casa-pentru-noua-copii-2/ )

Au nevoie de ajutorul nostru pentru a-si cumpara o locuinta.
Puteti dona in conturile deschise la CEC Bank :
EURO : RO54CECENT41B2EURO836626
LEI : RO29CECENT4108RON0836624

Dorim ca persoanele care vor dona un banut sa ne lase un comentariu, unde sa specifice suma si numele, pentru a face o lista de multumire!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s