Doua cutremure in Spania, cel putin 10 morti

Cel putin 10 persoane au murit in aceasta dupa-amiaza la Lorca, Spania (provincia Murcia din sudul tarii) in urma unui cutremur de 5,1 grade pe scara Richter, precedat de un altul de 4,5 grade, a anuntat Ministerul de Interne de la Madrid, citat de El Pais.

El Mundo citeaza autoritatile locale, care au confirmat in prima instanta moartea a 4 persoane, lovite de bucati de zid desprinse din cladiri, precum si ranirea grava a inca uneia. Printre dintre cei ucisi se afla si un adolescent ai carui parinti aveau un bar intr-una din cladirile afectate de cutremur si care iesise sa-si plimbe cainele, conform publicatiei locale La Verdad.

Mai multe imobile din Lorca au fost afectate, inclusiv o biserica si castelul din localitate, precum si alte cladiri istorice. Oamenii au iesit in strada, speriati de posibilitatea unor replici (un reporter tv chiar a anuntat ca va urma o replica, fara a cita vreo sursa), iar comunicatiile telefonice si feroviare au fost intrerupte. Spitalul Rafael Mendez a fost evacuat, dupa ce cateva zeci de pacienti si angajati au fost raniti, cei evacuati au fost transportati la spitalele din Murcia, Cartagena si Cieza. Un numar de 190 de militari au fost trimisi la Lorca pentru a ajuta la cautarea si salvarea ranitilor.

TVE a surprins in direct caderea clopotnitei de la biserica San Diego, construita in secolul al XVII-lea:

Epicentrul a fost localizat in lantul muntos Tercia din apropiere de Lorca, langa autostrada Murcia si a fost simtit in mai multe localitati din regiune, precum si in alte provincii, ca Almeria si Albacete, dar si la Madrid. Seismele s-au produs la circa 10 km adancime. Tunelul de pe autostrada spre directia Andalucia a fost blocat de vehicule, iar autoritatile au recomandat automobilistilor sa evite zona.

Cutremurele de miercuri, care au avut loc la circa doua ore diferenta (al doilea a avut loc la 18,50 ora Spaniei, primul in jurul orei 17), sunt comparabile cu cel de 4,7 grade inregistrat in aceeasi zona in 2005, ce nu a provocat insa victime. Murcia face parte din aria cu cea mai bogata activitate seismica din Spania, dar evenimentele de miercuri sunt cele mai grave din ultimii 30 de ani.

Lorca are o populatie de circa 91.000 de locuitori.

Sursa: businessmagazin.ro

Reclame

Un gând despre &8222;Doua cutremure in Spania, cel putin 10 morti&8221;

  1. foarte neplacut pentru spanioli,eu unul ma bucur de privilegiul de anu resimti cutremurele,e ceva prea infricosator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s