Daca…

Daca viata ar avea sens, totul ar fi absurd. Daca arta ar fi facuta pentru a fi rasplatita, si-ar pierde toata valoarea. Cred ca Dumnezeu s-a jucat atunci cand a facut lumea. Cred ca atunci cand creeaza, artistii se joaca. Cu lumini, cu culori, cu umbre, cu idei. Cred ca joaca e cea mai dumnezeiasca insusire pe care omul o poate cultiva. Daca viata ar avea sens, daca am sti cu totii ca avem de parcurs un drum de la A la B, totul ar fi absurd, prostesc si fara nici un farmec. Viata, asa cum e ea, e o imensa gluma cosmica. Si trebuie luata ca atare.

Civilizatia occidentala ne-a invatat sa adunam, sa avem, sa detinem, sa posedam. Am fost invatati ca, daca vrem sa reusim in viata, trebuie sa ajungem cat mai sus, sa avem functii cat mai importante, sa obtinem cat mai multe titluri, sa castigam cat mai multe concursuri, sa fim apreciati si laudati. Sa ne ajungem, intr-un cuvant. In Romania de azi, nimic nu e de mai mare actualitate. Trebuie sa fim “tari”, in orice mod posibil. Si pe parcursul acestei deveniri, am uitat tot ce era mai important. Am uitat sa traim, am uitat sa ne simtim bine, sa vedem lumea din jur frumos, am uitat de joaca, am uitat de arta, de dans, de teatru, de carti si muzica. Cimitirele sunt pline de oameni importanti, de oameni care au murit lasand in urma averi, titluri, ambitii. Ambitia e una dintre cele mai tampite insusiri ale omului. Ambitia incranceneaza si urateste. De aceea ne plac asa mult cainii, deoarece cainii nu au ambitii si nu se incranceneaza, ei se joaca. Daca Dumnezeu ar fi creat viata cu un sens, totul ar fi absurd.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Daca…&8221;

  1. adevarat spui,dar ce sa facem,asa ementalitatea omului din ziua de azi,de a fi cel mai bun,cel mai sus.In privinta ambitiei ma retin de la comentarii ca intram in polemici:D,cainii sunt cele mai interesante fiinte,ofera fara sa astepte nimic in schimb,ar trebui sa luam aminte….

  2. Nu pot sa zic ca ai dreptate in totalitate.In Romania,chiar si cu atatea diplome si premii nu ajungi undeva.Ajungi tot la sapa de lemn daca nu ai noroc si ”pile”…
    Dar in rest sunt complet de acord

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s