Despre prietenie…

Am ales sa vorbesc despre un subiect poate banal sau poate maret: PRIETENIA. Mai exista ea azi? Se mai bazeaza ea pe sinceritate totala?  Sunt doar ganduri propii..pareri subiective..simple sau poate..cine stie.. gresite.

Se spune ca a fi sincer inseamna a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sinceritati il are intotdeauna celalalt, nu tu. Esti considerat sincer nu “cand nu ascunzi nimic” celuilalt, ci cand nu ascunzi ceea ce  asteapta de la tine sa ascunzi.

Este poate paradoxal, dar asa e; sinceritatea ta nu se verifica prin tine, ci prin celalalt. Esti considerat sincer numai atunci cand spui ceea ce vrea si ceea ce asteapta altul de la tine sa spui. Daca ii marturisesti unei prietene ca e frumoasa si inteligenta, in timp ce ea nu e nici una nici alta, nu esti sincer. Daca ii spui ca e urata si foarte putin desteapta, esti sincer. Dar marturiseste-i ca toate acestea n-au absolut nicio importanta, ca altele sunt lucrurile pe care ai dori sa i le spui, ca isi macina timpul intr-un mod stupid, ca traieste o himera, ca viseaza la lucruri ce o indeparteaza de adevar si de fericire .. atunci sigur nu esti nici sincer.. esti nebun.

Este poate ciudat, dar ne temem de o lume “defavorabila”, de un mediu strain, cu care nu putem comunica, fata de care nu putem fi “sinceri”. Pentru a nu fi singuri vrem ca lumea sa fie sincera cu noi. Doar sinceritatea ne da aceasta certitudine ca suntem inconjurati de prieteni, de oameni care ne iubesc, ca nu suntem singuri. De aceea in ceasurile de mare singuratate se fac cele mai multe confesiuni, se deschid sufletele, oamenii se cauta unul pe altul: tocmai pentru a anula acel sentiment al izolarii definitive.

 

Reclame

15 gânduri despre &8222;Despre prietenie…&8221;

  1. Ai subiecte foarte importatnte,pe care lumea de cele mai multe ori cred ca stiu cu adevarat ce inseamna…dar ma indoiesc ca sunt multi care dezbat aceste subiecte…..ne am obisnuit superficialitatea…bravo Emi. tot asa;) :*

  2. Impresionant… Nimeni nu o putea spune mai bine. Ai foarte mare dreptate!!! Chiar am ramas placut surprinsa! Foarte profund!!!
    Dupa cum vezi nici propozitii nu mai pot lega… :))

  3. Wow, hai că asta a fost profund.. Sincer, eu una nu ştiu dacă mai pot crede în prietenia adevărată.. în sinceritatea sentimentului.. şi chestiile de genul.
    Însă pentru mine da – e un lucru măreţ… Iar sinceritatea, după mine uneşte. Cu toate că ai dreptate : nu eşti sincer dacă spui ce crezi.. eşti sincer pentru acea persoană dacă spui ce-ar dori el să audă. Şi chiar am trăit lucrul ăsta, fiind în ambele părţi. Poţi da dovadă de egoism, dacă doreşti un… adevăr-minciună – să-i spun aşa – dar aşa suntem noi.. Ne-am obişnuit să credem că realitatea doare.. Şi poate aşa şi e, dar ăsta nu e un motiv prea bun ;]

  4. Buna Emanuel.! Ma numesc Diana si sunt din Iasi.. Imi place foarte mult blogul tau si ai foarte mare dreptate in tot ceea ce ai spus.:D Cum au spus si alti nimeni nu o putea spune mai bine ^^ De incredere avem nevoie oricand intr-o prietenie si deasemenea si sinceritatea… As vrea sa imi fac si eu un blog..Dar deocamdata ma ocup de tumblr.^^ ceva glamourr.:d daca doresti sa te uiti. sa iti dai cu parerea: http://glamourlife.tumblr.com .Multumesc anticipat! Am sa pun blogul tau la favorite si am sa intru mai des^^
    Diana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s